Muziek van de Sterren

Zit je soms met je hoofd in de wolken? Met dit project nemen we je nog veel verder mee. We gaan namelijk op reis doorheen de sterren en de geschiedenis van het heelal!

Het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile baseert zich voor dit project op het lopende onderzoek van Professor Sterrenkunde Katrien Kolenberg naar de trillingen van de sterren. Bestaat er dan zoiets als een ‘Harmonie der Sferen’ en vormen de sterren een groot kosmisch symfonisch orkest? De bevindingen van het wetenschappelijk onderzoek worden door de musici vertaald in een verbluffende artistieke voorstelling. We horen muzikale pareltjes van vroeger tot nu, reikend van Johann Sebastian Bach tot de stochastische muziek van Iannis Xenakis en de aangrijpende neoklassieke muziek van Arvo Pärt en Philip Glass.

De muziek gaat hand in hand met de visuele reis die we maken doorheen de geschiedenis van het heelal aan de hand van beeldmateriaal verkregen via NASA en ESA. De oerknal, de eerste sterren, sterrenstelsels, galaxiën, superclusters,… het zijn de kosmische fenomenen die aan bod komen en die voorafgaand aan de voorstelling kort worden toegelicht door Professor Katrien Kolenberg.